19.06.2016 - POČITEK - 7. konferenca mednarodnega zdruŽenja ČUVAR BRATA SVOGA

Na letošnji konferenci Čuvar brata svoga 2016, ki se je zgodila v Beli krajini, so se zbrali dečki, fantja in moški iz tako imenovane Regije, katerim je Jezus Kristus edini Gospodar in Rešitelj, vsi Jezusovi bratje pa so tudi njihovi bratje in tisti, ki takšni žele postati. 

Pri Starem podu je v prijateljskem vzdušju, ob pesmi, molitvi in druženju, potekala moška konferenca, ki so se je udeležili očetje in sinovi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Italije, Črne gore, Španije, Nizozemske... 
 
Levji delež priprav in poteka dogodka je opravil Steve Telzerow, član društva Zaživi življenje in glavni organizator v Sloveniji, v sodelovanju z mednarodno versko skupnostjo ter prostovoljci, ki neumorno skrbijo, da vse teče kot namazano.

S svojo prisotnostjo in nagovorom je brate počastila županja Občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič in jih pozvala, da tudi prihodnjo konferenco, leta 2017, organizirajo prav tu, ob Kolpi. Zavarovano območje ob Kolpi je predstavil Boris Grabrijan, v. d. direktorja JZ KP  Kolpa. 
 
Kot so se udeleženci sami lahko prepričali - panelna ograja tod pravzaprav ni opazna, žice pa prav tako ni, kar omogoča nemoten dostop do reke, kopanje čolnarjenje, predvsem pa druženje.

Tako velike skupine (skoraj 400 bratov) v Adlešičih še nismo gostili. Gostitelj Kamp Jankovič - bife v Starem podu se ob tej priložnosti zahvaljuje domačinom za sodelovanje pri uporabi travnatih površin, kot tudi KS Adlešiči, PGD Adlešiči, OŠ Loka ter Kraljevim za odstopljena parkirna mesta v Adlešiči.